De nye vine fra 2012 bliver i denne uge tappet på flaske sammen med en cocktail af sukker og gær, der på forhånd er opløst i en smule vin.
Flasken er den endelige champagneflaske, men vi lukker den foreløbigt med en midlertidig kronekapsel. Den vin, du kan se her, er netop tappet på flaske.
Flaskerne vil nu kommer på et langt og mørkt ophold i kooperativets kældre, hvor prise de mousse vil finde sted de næste uger. Det er i løbet af denne periode, at CO2-molekylerne udvikler sig. Deres vellykkede integration i vinen tager mere tid.
Først om flere år vil vi hive flaskerne op igen, så de kan fortsætte færden frem mod at blive en færdig champagne. Det er altid et meget spændende forløb.
Ikke mindst dette år, hvor der lige siden vinhøsten har været store forventninger til årgang 2012. Alligevel kan vi aldrig være helt sikre, før vi smager champagnen om nogle år.
Tapningen fortsætter resten af ugen.
No comments:
Post a Comment