14 October, 2011

Ny type på sort og hvidt

 
Posted by Picasa
Foreløbig deler de to Tradition-typer etiket. Det nye miks har imidlertid halskrave i stedet for bagetiketten, der ikke passer det nye druemiks. Soulieres, den 11 oktober 2011.

Vi har en lille ny på vej.

Den har været i pipeline nogle år efterhånden.

En ny type Tradition, hvor vi har sat kombinationen af druetyper på hovedet.

70 procent Pinot Noir og Pinot Meunier deler flaske med 30 procent Chardonnay i stedet for henholdsvis 10 og 90 procent.

Resultatet er en fyldigere smag, der er lettere at nyde end 100 procent Chardonnay. Ren Blanc de Blancs passer ofte ikke begynderganer.

Første, anden, tredje
Denne nye cuvée er fra 2007.

Da vi smagte den første gang, havde den kun akkurat rundet de obligatoriske lagermåneder på langs. Det kunne man godt smage. 18 måneder er ingen tid for champagne, hvor der ofte begynder at ske spændende ting efter de første to år i flasken.

Anden gang var meget bedre. Sommeren 2010. Omend stadig noget grøn og uøvet, når man er vant til brut'er fra 2004 og nu 2006.

Tredje gang var for et halvt års tid siden i en alpehytte nær Mont Blanc.

Pludselig et helt andet bekendtskab. Siden har vi af og til stukket smagsprøver ud på dette kommende medlem af familien.

Etiket er det næste
Dens navn og farve ligger fast. Så vidt jeg ved helt nyt i Champagne, selvom det hænger godt sammen med resten.

Jeg glæder mig til at drikke den denne weekend i selskab med et par kompetente veninder og deres mænd. Måske sætte et par ord på oplevelsen sammen.

Nu skal vi have en etiket klar. Jeg holder på foråret 2012 .


Læs også Blancs fra bjerget, Noirs fra Côte'n

No comments: