07 October, 2011

Varm september

 
Posted by Picasa
Den varmeste september i 25 år er nu fortrængt af oktober. Mailly-Champagne, den 6. oktober 2011.

I Champagne og mange andre steder i Frankrig har vi nydt den varmeste september siden 1985.

Nu bor vi jo som bekendt på nordsiden af det godt nok lave bjerg Montagne de Reims. Men 200 meter over havets overflade er nok til at stå i vejen for solen her sidst på sæsonen. Skoven kaster sine lange, kølige skygger ind over vores parcel. Selv beskedne 25 grader er dog pænt efter den 1. oktober.

I øvrigt betegner Frankrigs svar på DMI, Meteo France, sommeren som atypisk. Det er dem, der måler, så de må vel vide det.

Min otte år lange erfaring i Champagne siger mig ellers noget nær det modsatte.

 
Posted by Picasa
Mere Mailly-Champagne, den 6. oktober 2011. Druerne har taget den blålige kulør på siden vinhøsten. Det skarpe øje vil nok bemærke, at disse klaser næppe når at modne.

Solen skinner altid i en længere periode i foråret, og så er det bare med at få sandalerne på. Pludselig er det slut, og man ved aldrig, hvor mange måneder, der går, før solen kommer tilbage. Sommeren er grå, alternativt mørkegrå. Efter skolestart i september kommer en dejlig Indian Summer med mere sandal i hvert fald om eftermiddagen.

Præcis som i 2011, hvor det eneste anderledes element er, at det stort set ikke har regnet.

Nu annoncerer meteorologerne til gengæld efterår. Det begyndte i går, og selvom solen skinner igen i dag, passer temperaturerne bedre med de brændte farver, der er fremme overalt.

Efterår på vej i Champagne, som altid ser det godt ud.

No comments: