08 October, 2011

Sparsom champagne

 
Posted by Picasa
En række Tange-Gerard champagner på øverste række hos Smalle Vine på Frederiksberg. Den 29. september 2011.

Vi har talt vores lager op. Det er hurtigt overstået. Vi har nemlig snart udsolgt.

Det er selvfølgelig fint nok. Kan man ønske sig andet? Lidt bedre timing måske, i og med de næste to-tre måneder er sæson for salg af champagne.

De almindelige salgstal svinger ellers op og ned. Perspektivet forbliver nu det samme. Pilen peger op.

Eksporten er steget 9,9 procent i årets første syv måneder og fra august 2010 til og med juli 2011 er i alt 3,9 procent flere flasker ekspederet til ind- og udland.

Selvom juli måned ikke har ligget på toppen, giver det stadig 325 millioner flasker i det hele. Det betyder, at 2007-rekorden på 339 millioner flasker champagne nærmer sig måned for måned. At det snart igen kan blive sparsomt med ledig champagne.

Ligesom i vores egen kælder. Bare globalt snarere end lokalt.

2 comments:

Lasse said...

Hej,

Det lyder da dejligt at der næsten er udsolgt, men husk at gemme nogle så i har et par kasser fra denne årgang om f.eks. 20 år.

Jeg var forbi smallevine og købe en af jeres blanc de blancs som skal smages i aften. Det bliver sQ interessant. Og det er synd at der ikke er flere fra 2002...

MVH
Lasse

Sol said...

Det kan du have ret i, Lasse.

Det kræver en stor vinkælder, stor selvdisciplin og et lager af en rimelig størrelse.

Hele tre ting, men vi arbejder VIRKELIG på det hele.

Årgang 2002 var super. Familie, venner og hvem, der nu ellers har smagt, taler stadig om den. Vi har en smule tilbage til eget brug, som jeg passer godt på, fordi jeg gerne vil opleve dens udvikling de kommende år og tiår.

Nu er det så 2004. Den er i sit syvende år, og det er jo ingen alder for en Blanc de Blancs med god syre. Vi har fat i den nu, og det giver så mulighed for at følge dens udvikling de kommende år, hvis man smager den i ny og næ.

Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om den, og i hvilket selskab du har tænkt dig at servere den. Her mener jeg ikke dine gæster, men snarere hvad I eventuelt nyder til den.

Rigtig god weekend, Solveig