05 August, 2011

Unge danske rødder til høsten

 
Posted by Picasa
Høstholdet 2010 foran Crochettes-parcellen i Soulières.

I årets vinhøst på vores kanter deltager blandt andet to unge mænd med danske rødder. De er såmænd sønner af danske kvinder, der ligesom jeg er havnet i Champagne og blevet hængende.

Fra 2011 endnu var helt ungt har vinstokkene jo været ganske usædvanlig tidligt udviklede. Tendensen er fortsat, og vinhøsten vil helt klart følge trop og for længst være overstået, når skoleklokkerne atter ringer ind til arbejde først i september.

Skoleeleverne har stadig sommerferie i august, og derfor har vi for en gangs skyld mulighed for at ansætte disse unge mænd på 17-18 år. Tro nu ikke, at vi kun har plads til mænd. Faktisk er de hurtigste plukkere ofte kvinder. Men disse to er altså af hankøn.

Den ene er vores praktikant gennem tre uger. Praktikken afslutter det andet skoleår på vinskolen i Avize, der jo imidlertid også har druer, der skal plukkes, som blandt andet vores praktikant passer. Skolen har derfor søgt om at forkorte elevernes sommerferie, og det er også lykkedes dem. Men tidligst fra den 24. august, har ministeriet bestemt.

Den 24. august regner vi med at være færdige.

No comments: