18 August, 2011

Den 25. august 2011

 
Posted by Picasa
Pinot-klase, der nærmer sig det modne. Klaserne er i øvrigt store i år.

10-øren faldt godt nok først onsdag aften, men gaden ved altid besked en dags tid eller to i forvejen.

Naboen spørger altid til os og vores forhold på planeten Vertus og omegn, og så kunne vi lige så godt bytte datoer. Altså kan vi begynde med Pinot'erne den 25. august og Chardonnay fra den 29. Verzy kan begynde allerede fra den 23. og den 25. august.

Tidligst er nogle af kommunerne i departementet Aube, som er længere sydpå end hovedfeltet i Marne, som vi selv tilhører. Enkelte kommuner i Aube kan begynde allerede den 19. august.

25. eller 26. august
Vi overvejer at skyde starten til den 26. august for at give Chardonnay-druerne en dag mere. Kunsten er at have druer klar til at fylde arbejdsdagene i syv dage. Vi har aldrig halve arbejdsdage og har endnu heller aldrig været over en vinhøst på otte arbejdsdage. Hvilket også er alt rigeligt, hvis man har sin krop kær (gælder vist nok ikke for folk under 25 år, men i høj grad for dem over 35).

God lærebogslatin er jo ellers, at Chardonnay er den tidlige type og Pinot den sene, men det holder ikke altid og overhovedet ikke i år.

Nu er vi dermed inde i sidste heat op til høsten. Sengetøjet er for længst vasket, og det er lige før, der skal lægges lagener på.

Læs også "Senere høst er stadig tidlig".

No comments: