29 January, 2009

Bolchefarvet vin

 
Posted by Picasa
Jeg smager og smager. Vinsmagning på kooperativet den 29. januar 2009.

Januars serie af vinsmagninger på kooperativet går mod enden.

Det er vinmagerens første fulde år. I 2008 har han både planlagt og gennemført kooperativets del af vinhøsten, vinificeret årets vins clairs, og han er nu i færd med at pejle sig ind på de ønskede assemblages samt et antal kommende årgangschampagner.

Nu kommer han selv fra en kommune, der berømt for store, stærke Pinot Noir-vine, så han er ikke bange for de blå druer. Koop'en ligger imidlertid i en kommune, der priser sig for sine Chardonnay-vine. Diskussionerne i den efterhånden ret sluttede gruppe går heller ikke længere på, hvilke vins clairs, der duer til noget, og hvilke der skal væk. Nu står der nærkamp på programmet.

Der kæmpes på ord om hver procent ekstra Pinot i assemblagen, der har været oppe over 95 procent Chardonnay. Så meget, at det begynder at blive vanskeligt at smage forskel på den mest solgte brut-champagne og en decideret Blanc de Blancs.

 
Posted by Picasa
Et glas kommende rosé. Måske.

Kampen fortsatte pudsigt nok på det lyserøde felt, hvor vinmageren havde forberedt fire blandinger med Chardonnay og Pinot Noir/Meunier i forskellige forhold. Farven er jo helt skøn, men det er kun i sin pure ungdom, at den rosé vin, der bliver til ditto champagne, ser så blochefarvet ud som her.

No comments: