28 October, 2007

2003 fra Bollinger

Huset Bollinger har sendt en helt usædvanlig årgangschampagne på gaden. 2003 er navnet, og den må være enestående. Det er i hvert fald første gang, at jeg hører om en champagne af denne art, selvom jeg tidligere har hørt om særlige forventninger til netop 2003 på grund af årets særlige karakter.

Normalt laver man årgangschampagner af druer, der er blevet usædvanlig lykkeligt tilsmilet af vidunderligt vejr. I 2003 spillede vejret fandango med hele armen og de fleste af ekstranumrene: Forårsfrost, haglstorme og voldsom hedebølge med eferfølgende hastehøst.

Også Bollinger havde alt for få druer på vinstokkene det år, og jeg kan have dem mistænkt for at have gjort en dyd af nødvendigheden. Men det er jo underordnet, hvis musikken spiller, som den skal.

2003-champagnen består af 60 procent Pinot Noir fra landsbyerne Verzenay i Montagne de Reims og Aÿ i Vallée de la Marne og 40 procent Chardonnay fra Cuis i Côte des Blancs (Mere hos Bollinger (PDF-fil.))

Netstedet Enviedechamp sælger den for 70 euro, hvilket er et godt stykke over prisen for den skal-vi-sige-almindelige Special Cuvée.

No comments: