15 April, 2013

Præget nummer er nyt på flasken

 
Posted by Picasa
Måske har du på det seneste lagt mærke til et næsten umærkeligt nummer, der optræder på vores flasker.

Det lille nummer er præget på glasset, og det refererer direkte til degorgeringstidspunktet. På den måde kan du altid hurtigt finde ud af, hvornår flasken er degorgeret. Det vil sige, hvornår vi har fjernet de sedimenter, der er tilbage fra andengæringen, og bagefter tilsat dosering, det vil sige tilsat sukker opløst i en smule vin.

Nummeret består først af årstallet, derfter af måned og dag samt et forløbende nummer.

Det ærværdige champagnehus Krug har tidligere brugt en del kræfter på at forklare, hvorfor denne dato ikke er interessant viden for champagnenyderen, men er alligevel begyndt at vise den. Jeg ved ikke, om du derude reelt kan bruge datoen til noget, men vi foretrækker at lade det være op til dig at bestemme, hvad der er interessant. Bloggen DrVino har argumenter for og imod

Vores nye nummer betyder også, at vi på et tidspunkt går over til at nummerere vores stadigt begrænsede flasker i stedet for at skrive degorgeringstidspunktet i form af et lot-nummer på den bageste etiket. Vi har generelt ret stor tillid til vores kunder, og derfor ud fra, at du ikke har brug for den samme information to gange.

No comments: