09 April, 2013

Årgang 2012 kommer på flaske

 
Posted by Picasa
Tomme flasker klirrer højst. Det får en ende denne uge, hvor årets første tirage foregår på kooperativet i Vertus.

De nye vine fra 2012 har efter mange smagninger - læs om dem her og her - endelig fået lov at møde hinanden i større tanke end dem, de kom fra. I løbet af denne uge kommer de første vine fra 2012 endelig på flaske sammen med en cocktail af sukker og gær. Læs mere om flaskefyldning.

Flasken er den endelige champagneflaske, men vi lukker den foreløbigt med en midlertidig kronekapsel. Nu kommer flaskerne på et langt og mørkt ophold i kooperativets kældre, hvor prise de mousse vil finde sted de næste uger. Det er simpelthen boblernes fødsel, men deres vellykkede integration i vinen tager adskillige år. Vellykket integration tager nemlig sin tid. Det ved jeg, der ikke længere står til halsen i det, men måsken nok stadig af og til på hovedet i det. Det har jeg heldigvis fred og ro til at gøre, .

Om flere år vil vi hive flaskerne op igen, så de kan fortsætte færden frem mod endeligt at blive færdig champagne. Som I nok kan forstå er det altid et meget spændende forløb. Ikke mindst dette år, hvor der lige siden vinhøsten har været store forventninger til årgang 2012.

No comments: