02 June, 2009

Første løft i første parcel

 
Posted by Picasa
Arbejdet går ud på at placere en wire i denne krog. Stænglerne befinder sig alle bag ved wiren, når løftet er helt slut.

Godt og vel to dage har det taget os at løfte første og største omgang grene i den nederste parcel med Meunier-vinstokke.

Det er første år, vi selv har beskåret hele svineriet, og dertil får løftet spalierets wirer på det helt rigtige tidspunkt. Det betyder ikke, at det går helt af sig selv, men det er sørme tæt på sammenlignet med det kaos, vi har oplevet andre år.

Det er simpelthen nu, at vi skaber vingårdenes grønne hække ved at lade en wire presse stængler ind mod midten af spalieret fra hver sin side. Jo flere stængler, der er lange nok til at blive siddende i stedet for at svirpe ud, jo lettere går det. De må dog ikke være så lange, at de har nået at lade deres gribetråde snurre sig rundt om andre stængler, naborækkens spalier eller hvad der ellers kan være af besværligheder undervejs.

Formålet med anstrengelserne er dels, at vingården forbliver ordentlig, så at vi kan arbejde i den. Men også at beskytte stænglerne, der ellers er meget udsatte for ødelæggelser i de uvejr, der ankommer sammen med sommeren.

Solen har været med os den sidste uges tid, men ikke mere end at stænglerne er groet pænt, men ikke overdrevet. Der er al mulig grund til at tro, at vi når den mindre parcel på torsdag og fredag. Derfra kan vi så i øvrigt starte forfra med at løfte til næste krog på pælene, men det er først næste uges historie.

Læs mere om løftet her og her.

No comments: