27 May, 2009

Uvejr tog sin part

Flere gevaldige uvejr har huseret den senere tid. Natten mellem mandag og tirsdag var ingen undtagelse. Vinduerne klaprede, regnen piskede mod glasset, og uvejrsguderne havde proppet hele pibetøjet med i rejseoppakningen, da de hylede afsted over vores hoveder: Vældig torden, lyn, der glimtvis oplyste nattehimlen, hylende vindstød og hagl.

Det er især de sidstnævnte, der sammen med kraftige vindstød sætter spor. Blandt andet i Côte des Blancs, hvor halshuggede stængler i morges lå i de ramte vingårdes gange. Uvejret er også draget igennem vores parceller. Har knækket stængler og pisket blade.

Tirsdag morgen var der nu ikke den store bekymring at spore blandt de folk, der var mødt op i anledning af en tirage (tapning) på kooperativet.

Ødelagte stængler betyder ganske vist færre druer, men med et generelt dårligt salg af champagne tegner årets høstkvoter allerede til at blive væsentligt mindre end de seneste år. Derfor betyder det ikke så meget, om der bliver færre druer. Når bare der kommer nok.

No comments: