Pingerne fra en stribe kooperativer i Aube har netop besøgt Moët & Chandon, hvor de fik forklaret, hvordan dette det største champagnehus arbejder videre med deres druer. Andre champagnehuse har lignende programmer.
Formålet er at knytte drueleverandørerne tættere til sig. Ved at åbne huset mere for leverandørerne. Eksklusive måltider med gourmetmad og champagne, rejser, hjælp til arbejdet i vingården for dem, der har det behov, er blandt tilbuddene fra andre champagnehuse.
Alle kontrakter mellem vinbønder - der ejer 90 procent af vingårdene - og champagnehuse - der ejer de resterende 10 procent - skal fornyes i år, og derfor er dansen om druerne helt oppe i gear. Det handler om at sikre sine leverancer optimalt i de næste mange år. En udvidelse står for døren, men først om tidligst 10 år vil der komme flere druer ud af den. Indtil da må hver hjælpe sig selv, som de bedst kan.
Selv skal vi tage stilling til ny kontrakt - for vores og svigermors vedkommende med kooperativet - sidst i marts.
No comments:
Post a Comment