29 September, 2006

Vi venter "un beau millésime"


Chardonnay-drueklase få dage før høst.

Drueplukningen sluttede i 2006 under indflydelse af blidt vejr med maritime tendenser. Sådan beskriver CIVC (Comité Interprofessionnelle du vin de Champagne) det foreløbigt samlede indtryk af årets vigtigste uger i Champagne: Vinhøsten.

De foreløbige meldinger om druekvaliteten er generelt gode. Der har været meget lidt sygdom i år. Især tegner de grønne Chardonnay-druer rigtig godt for ikke at sige fremragende.

Høsten slutter dog først endeligt i midten af oktober. Og CIVC forbeholder sig også ret til at vente med den endelige udmelding om årets kvalitetspotentiale til de første vine er klar til at blive smagt på.

"Un beau millésime en perspective",lyder udgangsbønnen i en meddelelse, som organisationen udsendte forleden. Perspektivet af endnu en smuk årgangschampagne tegner sig.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: