13 September, 2006

Sidste forberedelser


Meunier, Pinot Noir og Chardonnay - treenigheden Champagne style.

To dage før at vi begynder at høste druerne er de sidste forberedelser ved at være på plads. Alain har været på familiens parceller i dag for at plukke prøver, der er blevet analyseret på kooperativet.

Vores Meunier-druer er foreløbig bedste bud på, hvad der vil blive plukket som det første, når det 12 mand store høsthold går i gang lørdag morgen. Det er et spørgsmål om bærrenes balance mellem sukker og syre. De er i øvrigt også gode, Meunier-druerne.

Luksus og klargøring
Vi spiste nogle klaser for et par dage siden, og kunne konstatere, at bærrene er både søde samtidig med, at de har den syrlighed, der normalt kendetegner druer fra dette område.

Jeg er stadig amatør nok til at finde det helt vildt luksuriøst at sætte nogen klaser af disse verdens dyreste vindruer til livs som en tilfældig dessert. Også selvom jeg ved, at der er klaser nok på planterne til, at man godt kan spise nogle af dem.

I Verzy begynder vinhøsten på mandag, og overalt spores aktivitet: Høsthuse - vendangeoirs - gøres klar til at huse plukkere, druekasser er stillet frem, traktorer barberer vinrækkerne for sidste gang i år og rabatterne får en tur med plæneklipperen, hvilket vil lette færden for både folk og maskiner, når plukkeriet begynder.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: