01 September, 2006

Nedtælling

Nedtælling til vinhøst er så småt begyndt. Endnu kender ingen den præcise dato... men den kommer i næste uge.

Mange steder er vinbønderne for længst i gang med at måle indholdet i deres druer. Og der kan være store variationer. En nabo fortalte os for en uge siden, at alkoholpotentialet for druerne på de øvre og de nedre skrænter her i Verzy varierer fra henholdsvis godt otte procent til godt seks procent. Man skal med andre ord planlægge sin høst ret fornuftigt, hvis man skal kunne høste alle druer på et optimalt tidspunkt.

CIVC's teknikere er også ude med kurvene for at lave de målinger, der i disse dage udsendes i oversigtsform fordelt på de fire aktuelle departementer for hver druetype med få dages mellemrum.

Sukker og syre
I skemaerne kan vi følge druernes modning og botrytissens fremvækst for henholdsvis Chardonnay, Pinot Noir og Meunier-druerne. Kunsten vil være - som altid - at finde det bedst mulige kompromis herimellem. Balancen mellem sukker og syre i druen skal være på omkring 10 for at give det maksimale, men samtidig må der ikke være for meget råd. En vanskelig kunst, ikke mindst hvis man har flere druesorter.

Regnen, der den sidste måned, har hængt virkelig tungt over Champagne synes omsider at være på vej videre. Og det endda uden at have efterladt sig alt megen sygdom i sit kølvand.

Høstaktiviteter for opadgående
Sigøjnerne er begyndt at ankomme til området. Nogle af dem allerede for at søge job i forbindelse med vinhøsten.

Rundt omkring udenfor de lokale vendangeoirs er druekasserne begyndt at dukke op i høje stabler. Alt er virkelig ved at blive gjort klar.

Den 6. september offentliggør CIVC datoerne for de enkelte druetyper per landsby, og så går sidste heat ind for at få besat sit holds forskellige positioner.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: