21 August, 2006

Ferietid


Meunier-vin ved Loisy-en-Brie, august 2006.

Vinbønder holder ferie i august - der foregår normalt ikke ret meget i markerne på denne tid - vi er da heller ingen undtagelse. I morgen kører vi til vandet, det store ocean, som er den primære mangelvare i Champagne.

Det har ellers regnet nærmest uafbrudt siden begyndelsen af august, og den kommende uge bliver ikke meget anderledes, hvis det står til meteorologerne. Men den eneste oplevelse, det bringer med sig, er negativ i form af oversvømmelse, erosion og drivende våde gråvejrsdage.

Dårligt nyt vil altid frem
Alain har ikke været i vinen siden den 15. august, men vi hører normalt de dårlige nyheder - hvis der er sådan nogle - fra venner og familie med vin ved siden af vores.

Skulle solen gå hen og lade sig se længere end de splítsekunder, vi har levet med de seneste uger, kan sygdomme meget hurtigt udvikle sig, og det er så nødvendigt at sprøjte.

Vinhøst i vente
Ellers bliver næste punkt på dagsordenen vinhøsten. Vi har ikke hørt noget, men formoder stadig, at vi skal begynde omkring den 11. september.

CIVC's professionnelle sider indeholder stadig ingen oplysninger om dette års vinhøst. Om den usædvanligt våde og kolde august måned kan have forsinket modningen i forhold til de første gæt, vil vi formentlig blive meget klogere på, når ferien er slut, og vi skal i gang med at lade op til årets højdepunkt.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: