05 December, 2011

Slut med Shampanskoye

 
Posted by Picasa
En tidligere villa i Avize skal genopstå som luksushotel.

For nogle år siden blev vi i New York spurgt, om hvem som helst kan købe vinmarker i Champagne.

Svaret var ja. Hvem som helst kan til gengæld ikke drive marker i Frankrig. Løsningen er at ansætte folk, der har de krævede kvalifikationer. Det er noget i retning af en fransk version af det grønne bevis, der er krævet for at drive landbrug i Danmark.


Champagne Louis XIV
Til gengæld hører vi sjældent om, hvem der køber eller lejer hvad. Med mindre selvfølgelig at det er i vores egen lejr.

Dette er altså undtagelsen. Det såkaldte Château i Avize blev for nogen måneder siden købt af en russisk forretningsmand, der også har lejet to hektar vinmarker.

Det er jo ikke alverden men nok til at komme i gang med egen champagne. Mærket er også købt, og det hedder Louis XIV.

Siden er der kommet gang i både det ene og det andet i både Rusland og Champagne.

Farvel til Shampanskoye
Planen er i løbet af nogle år at sælge 1,5 millioner falsker Louis Quatorze. To hektar rækker til de første 15-16.000 flasker.

Sideløbende bliver det nyindkøbte slot i Avize renoveret for at genopstå som luksushotel.

I Rusland er det omsider lykkedes CIVC at få også russiske producenter af mousserende vin til at droppe den russiske udgave af betegnelsen champagne: Shampanskoye. Der er ingen sammenhæng, siger den russiske forretningsmand, og det kan da godt være. Til gengæld er de champagnehuse, der sælger champagne i Rusland, formentlig mere end tilfredse med ikke længere at dele navn med de russiske producenter af mousserende vin.

Det kommende luksushotel bliver ikke alene i Avize. For nogen tid siden åbnede dette kombinerede luksusovernatnings og -spisested.

No comments: