18 December, 2010

Vinterhvidt derude

December har foreløbig budt på sne en gang om ugen måneden igennem. Det er første gang, jeg oplever det, og smukt er det, trods ubehag ved vinterglatte bjergveje.

Sneen betyder desværre også, at vores juleferie må indstille sig på stærk afhængighed af Meteo France, NDR2 verkehrstudion og ditto WDR. Danmark er også pakket pænt ind til jul i sne og is, har jeg hørt, men det er lige ved at være den mindste del af årets foreløbigt udskudte vinterrejse.

Nyt spændende element er, at sneplovenes prioritet denne weekend er franske juleferie-rejseveje, og flertallet skal ikke nordpå gennem Ardennerne som os, hvilket med stor sandsynlighed gør det endnu vanskeligere at komme igennem der. Så vi bliver indtil videre, hvor vi er.

Lastbiler måtte torsdag indstille sig på tvungent stop. Ret overflødigt, mente mange, men efter sidste uges voldsomme kritik tager myndighederne åbenbart ingen chancer. Men vinteren trækker nok bare sidste stik, om vi kan lide det eller ej.

2 comments:

Lavendel said...

Ja, sært må det være at få så meget sne hos jer.
Sidste år lærte vi jo igen, hvad det vil sige med vinter efter i mange år ingen sne af betydning at have haft!!1 Håber I når frem eller får en hyggelig jul alligevel! knus

Sol said...

Hej Lavendel,

Tak i lige måde. Rigtig glædelig jul og et godt nytår, ønsker jeg også til dig. Julestemningen må findes helt automatisk uden for din dør.

Sne har vi, fint som julepostkort er det, men det er ikke nordiske mængder. Mindre er nu også nok til at stoppe alting, så vi i sidste uge, hvor problemet godt nok også mere var is og spejlblanke gader i bl.a. Reims end sne.

Lige siden har after-ski-udstyr og vinterdæk været udsolgt.

I januar havde vi også meget sne, men intet der kunne sammenlignes med de danske forhold.

Vi håber på bare mulige køreforhold. Der er virkelig udsigt til sne overalt mellem os og Danmark de næste mange dage.

Mange hilsener
Solveig