07 May, 2007

Rothschild rykker til Champagne

Et gyldent-klingende navn rykker ind i Champagne. Rothschild-firmaet CVBER - Le Centre vinicole Baron Edmond de Rothschild - er i færd med at slå sig sammen med kooperativet La Goutte d'Or i Vertus om at producere et nyt mærke, skriver avisen l'Union.

Målet: At producere champagne af høj kvalitet til eksport. I første omgang 20.000 flasker, på langt sigt vil det nye kompagniskab op på en halv million flasker. En dråbe i havet, når man sammenligner med det årlige salg på 320 millioner flasker.

Det nye selskab vil få domicil i Reims, mens produktionen fortsætter i Vertus. Hvad der kommer til at stå på etiketterne er endnu ikke helt afgjort. Men Baron Edmond Rothschild er blandt de sandsynlige muligheder. Ikke at forveksle med det allerede eksisterende mærke Alfred Rothschild, der tilhører Boizel Chanoine Champagne efter denne gruppes køb af Lanson International for halvandet år siden.

For en god ordens skyld nævner jeg lige, at vi befinder os blandt de 13.000 vinbønder i Champagne, der sælger druer videre til et af regionens 140 kooperativer. Nemlig "La Vigneronne", der også har hjemme i Vertus.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: