17 May, 2007

Mousserende vine

Mousserende franske vine (AOC'er):
  • AOC Champagne,
  • Crémant d’Alsace,
  • Saint-Péray mousseux,
  • Gaillac mousseux,
  • Gaillac mousseux méthode gaillacoise,
  • Montlouis-sur-Loire mousseux,
  • Montlouis-sur-Loire pétillant,
  • Vouvray mousseux,
  • Vouvray pétillant,
  • Touraine mousseux,
  • Touraine pétillant,
  • Crémant de Die,
  • Clairette de Die méthode d’élaboration par seconde fermentation en bouteille,
  • Blanquette de Limoux,
  • Blanquette méthode ancestrale,
  • Crémant de Limoux.


Vinene kan enten være effervescents eller pétillants. Champagne og crémant hører til de første, fordi de har et tryk på over tre atmosfærer i flasken. Pétillants har et tryk på mellem 1,25 og 2,5 atmosfærer.

En forskel på champagne og andre mousserende vine er, at man til champagne presser 160 kilo druer for at få 100 liter druemost. Til andre mousserende vine presser man druemost af 130 kilo druer.

No comments: