21 May, 2007

Blomsterne er begyndt

 
Posted by Picasa
De første blomster i både Chardonnay og Meunier i Loisy-en-Brie.

Vi har set årets allerførste blomster. Både Chardonnay og Meunier-vinen fremviste denne weekend hist og her de første, endnu ret små vinblomster.

Det er to uger siden, at årets første vinblomster blev indrapporteret til CIVC i Côte de Sézanne, som ligger noget sydligere end Côte des Blancs, hvor vi holder til. (Mere her).

De uanseelige gullige blomster sidder udelukkende ved plantens fødder, der altid er tidligst på den. Det er også her, man finder de tidligst udviklede knopper.

Også her i Verzy i Montagne de Reims, hvor der er flest af Pinot Noir-druer, er de første blomster dukket op allernederst på vinstokken.

Det betyder tre ting:

  • Vi regner med at se fuld blomst i løbet af den næste uges tid til halvanden, og derfra vil der være omkring 94 dage til årets vinhøst.

  • Arbejdet vil ligge stille under blomstring for at give de bedste muligheder for god befrugtning, så vi kan få mange vindruer.

  • Vi håber endnu mere intenst på godt vejr uden regn og blæst, der har den kedelige vane, at det skyller og/eller blæser tryllestøvet af.

    Til gengæld kan det være, vi kan sove længe næste weekend.