09 June, 2006

Slaget om vinsalg på nettet i sigte

En flaske champagne til under 175 kroner ved køb af mindst seks flasker. Lyder det interessant? Her i Champagne kan man finde vinbønder, der sender deres boblende produkter direkte til kundens dør med posten.

Salget foregår på nettet, og kunden betaler derfor alene fransk skat og ikke danske eller svenske skatter og luksusafgifter. Fragt per post er selvfølgelig meget dyrt, champagne skal emballeres specielt for at overleve transporten, men slutresultatet er stadig en hel del billigere end at købe på Systemet eller for den sags skyld i en dansk vinhandel.

Monopolet giver ikke op uden kamp
Den form for handel har befundet sig i en gråzone, og et bravallaslag mellem EU og Sverige har været i sigte i nogen tid. Systembolaget har forsøgt at bremse netsalget af vin og champagner til svenskere, der er trætte af at betale overpriser.

Men EU-kommissionen har altså stået på vinbøndernes og netbutikkernes side, slår nu tilbage og bebuder retssag ved EU-domstolen i løbet af sommeren eller efteråret. En repræsentant for EU-kommissionen, Caroline Stege, fortæller til det britiske vinblad Decanter, at EU har to sager mod Sverige, hvor monopolet "bryder princippet om varers fri bevægelighed".

Vinbonden Thierry Perrion i Verzenay, Montagne de Reims leverer som beskrevet ovenfor. Læs mere her. Netbutikker med stort udvalg af vin og champagne: Chateauonline, 1855.com og Berry Brothers.

Læs mere hos Decanter.com.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: