30 June, 2006

Nyt juni 2006

30.06.2006: En ny svampesygdom - Black Dead Arm (BDA) - er endeligt identificeret. Den rammer i forbindelse med sommerens mekaniserede beskæringer af vinstokkenes toppe og sider. BDA blev første gang fundet i 1999, og den er fundet i alle franske vinområder, skriver La Journée Viticole. Den bliver nogen gange forvekslet med sygdommen esca, som vi - som så mange andre - kæmper med i vores vin. Man ved stadig ikke, hvornår behandlinger mod meldug og vinstokmeldug også kan virke mod denne nye svamp.

19.06.2006: Det blev norske Robert Lie, der forleden glimrede over alle andre og vandt førsteprisen i konkurrencen om at blive Europas bedste sommelier i Trophée Ruinart-konkurrencen. Den 25-årige vinder har arbejdet som sommelier i fem år - det foregår på Restaurant Bagatelle i Oslo - og han er også indehaver af titlen som Norges bedste sommelier.

14.06.2006: Huset Salon, der hører hjemme i Grand Cru-landsbyen Le Mesnil-sur-Oger i hjertet af Côte des Blancs, har en af sine generelt meget højt vurderede årgangschampagner på trapperne. Det er en årgang 1996, dens farve beskrives som bleg og gul med strejf af grønt. Den nye Salon har noter af grønne æbler, frisk citrus og modne pærer, typisk for Chardonnay-druer. Salon har nærmest kultstatus, idet huset kun sender en ny cuvée på gaden i de år, hvor druernes kvalitet er helt i top. De andre år ender årets høst som Delamotte-champagne, der også har et godt omend ikke ligeså eksklusivt ry som Salon.

09.06.2006: Moët & Chandon fortsætter præsentationen af topcuvéen Dom Pérignon Rosé 1996. Denne gang med en fotokampagne, der fortsætter i samme dekadent-elegante stil, som blev lanceret sidste år med den danske model Helena Christensen som galionsfigur for Dom Pérignon 1998. Denne gang er det modellen Eva Herzigova, der lægger blandt andet ben til kampagnen. Det er stadig Chanel-designeren Karl Lagerfeld, der har fotograferet. Den nye toprosé er blevet præsenteret i Los Angeles ved et launchparty, der ikke lader Cannes og Hollywood noget tilbage i lir og luksus. Karl og hans billeder er næsten lige ved at stjæle billedet fra Dom, men mon ikke dem, der kan afse nogle tusinde kroner til at smage på den nye rosé, godt kan huske, hvad det egentlig handler om? Alle andre kan se Karls billeder her.

06.06.2006: Champagne-industriens nøgleorganisation, CIVC (Comité Interprofessionnel du vin de Champagne), leder efter en europæiske ambassadør for sine boblende vine. Kandidater kan konkurrere i syv europæiske lande, som sjovt nok er identiske med champagnes syv største eksportmarkeder, herunder ikke Danmark - om at blive den lykkelige udvalgte, som man må formode vil få adgang til mange dejlige topchampagner i løbet af sit år som champagne-ambassadør. Skriftlige ansøgninger kan sendes til CIVC indtil den 10. juli. Selve konkurrencen foregår den 20. oktober, og her vil kandidaterne blive bedømt på viden, evne til at præsentere stoffet, blindsmagning og almindelige entusiasme. Læs mere på konkurrencens website.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: