01 September, 2012

Syren svinder, sukker stiger

 
Posted by Picasa
Druerne modner nu med galop-fart.

Næsten som den lille snebold, der i en god Anders And-historie snart efter starter en lavine. Når løbet først er i gang, går det stærkt, og især de sidste streger er hurtigt gennemløbet.

Tal hver tredje dag
Målingerne kommer med tre dages mellerum.

Vi måler ikke selv endnu, men det kan ikke vare længe med Pinot Meunier-druer der nu er oppe og støde imod omkring otte procent alkohol.

Over ni er behageligt, over 10 er virkelig go-go, fordi 10,5 er perfekt og 11 for så vidt for meget. Og det går rigtig stærkt nu.


Den 20. august indeholdt Pinot Meunier-druerne i vores departement - Marne - 5,5% vol, og det var i går den 30. august oppe på nu 7,9% vol.Den allerførste og ikke alt for repræsentative måling fra den 16. august var tallet 4,1%.

Tallet udtrykker, at druernes indhold af sukker vokser og at indholdet af syre modsat falder. Altså at bærrene modner.


De grønne Chardonnay-druer er stadig noget bagefter de blå. I øjeblikket liggger de på omkring 6,9% vol i vores departement.

Normalt plejer de at indhente Pinot'erne nok til, at vi kan hente det hele ind i løbet af vores sædvanlige høstperiode på en uge. Vi begynder normalt med Pinot Meunier og slutter med Chardonnay, altimens vi indpasser Pinot Noir et sted mellem de to andre.

Gråskimmelen holder sig helt væk.


Om målingerne
De generelle målinger er en del af en form for fælles beredskab. Vi henter dem selv på vores extranet hos CIVC.

Fra cirka hver landsby samler en korrespondent repræsentative bærprøver i sine egne parceller. Vedkommende måler bærrenes indhold og rapporterer det centralt. CIVC laver generelle statistikker på baggrund af de lokale målinger, og det er vores værktøj til at holde øje med det hele.

Når vi nærmer os høsttid lidt mere, måler vi selv samtlige vores egne parceller igennem. Tallene bruger vi blandt andet til at beslutte vinhøstens start helt præcist og også planlægge rækkefølgen af parceller.

No comments: