06 September, 2012

Spredt felt i Belles Feuilles

 
Posted by Picasa
Så har vi også været afsted for at samle drueprøver sammen i vores første parcel.

De viser ikke helt uventet stor forskel på de grønne og de blå druer.

Chardonnay-druerne ligger på 7,78 % vol, og har dermed stadig et pænt stykke modning foran sig før de er klar. De skal helst over 9,5% vol og meget gerne over 10% vol.

Chardonnay-druer:
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa


Pinot Meunier-druer:
Pinot Meunier-druerne derimod er langt længere fremme og med deres 9,28% vol nærmer vi også den første mulighed for at høste dem. Selvom de også gerne må vente på at nå de 10% vol, kan det blive spændende at se hvordan vinhøstens dage kan gå op i en højere enhed.

Fra centralt hold forlyder det at vi kan overveje at splitte høsten i to dele. Det kan vi ikke selv fordi vores hold kommer rejsende. Vi må se hvordan det går.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Bede om regn
Som I ved vil landmænd altid have noget andet, og vinbønder ligger nok i samme skuffe. Så nu vil vi egentlig godt bede om lidt regn, så druerne har lidt at tage på af. Sådan en 1.000 kilo/ha skulle en regnbyge nok kunne levere og det ville da ikke være så tosset. Klaserne er fine men ganske små for et tidspunkt så tæt på høst.

Måles skal de selvfølgelig alligevel. Resultatet afgør dels, hvornår vi går i gang med vinhøsten, men også i hvilken rækkefølge vi vil plukke Chardonnay- og Pinot Meunier-druerne.

Hvordan vi gør, kan du læse om her.

Resultatet er i øvrigt givet videre til ham der sender resultater ind til det centrale register for vores område. Det er nemlig Alains onkel og vi deler en parcel med ham og hans sønner.

 
Posted by Picasa

No comments: