29 July, 2012

Druekvoten fortsat udsat

 
Posted by Picasa
Selv velanbragt på ferie i Danmark følger jeg med i kvotegymnastikken.

Resultatet af forhandlingerne er lig med det antal flasker champagne, vi vil få til salg om nogle år. Da vi foreløbigt altid har haft for lidt, følger vi med pænt stor interesse også i år.

Der er åbenbart ikke lige lagt op til let forlig.

Det første møde mellem vinbønder og champagnehuse fandt sted den 12. juli. Tidligt fordi 2011 var tidlig og 2012 så tidligt ud tidligt på sæsonen. Det har ændret sig, og derfor kunne man også meget belejligt udskyde beslutningen til den 26. juli.

Det var så torsdag, og det kom der ikke andet ud af end en ny dato og en to A4-sider lang forklaring fra vinbøndernes formand, der forfortæller om knasterne.

Fortsættelse følger med andre ord den 4. september. Hvilket nærmer sig sidste øjeblik. Vi regner stadig - med løse fingre - med en høststart mellem den 20 og den 25. september, men længere mod syd begynder de normalt i hvert fald en uge før os.

Hvad druerne angår, er sæsonen vanskelig. Så sent som natten mellem fredag og lørdag passerede et stormvejr, der blandt andet havde lidt hagl med til vinmarkerne ved Verzy.

No comments: