12 July, 2011

En landsby i Champagne: Vertus


View Larger Map Vertus ligger i Côte des Blancs.

Der bor cirka 3.000 mennesker, herunder en del familie, venner og bekendte af os. Det er nærmeste storby for den stribe småbyer, som vi arbejder i. Det er i Vertus, man finder butikker, læge, skoler med mere. (Byens hjemmside).

Her er et par smagsprøver fra det ugentlige marked om tirsdagen, fra den grønne esplanade og monumentet for byens faldne krigere. Byen er meget gammel, fyldt med krogede gader, gamle huse og et ganske stemningsfyldt miljø omkring den gamle kirke, der - for musikfanatikere - rummer et meget fint orgel. Koncerter hver sommer, børn velkomne.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Vertus som i et drømmesyn. I virkeligheden er det blot vinterens kolde luft og forårets lunere strømninger, der prøver kræfter ved Vertus. Det syn får man ikke at se om sommeren.

 
Posted by Picasa
Læs også Vertus-wiki (engelsk) og Vertus-wiki (fransk).

3 comments:

Farmer said...

Dejlige landsbybeskrivelser.
Bliv ved, bliv ved.

Frygter, at jeg får helt lyst til at besøge stederne, selvom jeg engang lovede mig selv ikke at besøge Frankrig igen.

Vi var for år tilbage på en biltur langs Frankrigs kanalkyst fra Belgien og næsten helt ud til "spidsen".
Der blev hele vejen, så snart vi forlod "turiststrømmen", gjort et stort nummer ud af at man ikke fattede et ord og intet kunne lade sig gøre, så snart det ikke blev udtalt på korrekt fransk for slet ikke at tale om engelsk/tysk, som ingen tilsyneladende forstod.

Men det er mange år siden, og meget kan have forandret sig.
Det ser i al fald indbydende ud!

Sol said...

Åh hvor ærgerligt med sådan en træls turistoplevelse, Farmer.

Jeg kender godt den slags oplevelser også fra min karriere som fastboende i Frankrig.

I virkeligheden er mange franskmænd virkelig søde, varme og imødekommende mennesker, hvis man evner at trykke på de rigtige knapper. Dét kan til gengæld godt være kompliceret at finde dem.

Vi har haft mange gæster her i årenes løb, og de fleste har fundet Frankrig meget indbydende, så du kan da overveje at give det en chance. Eventuelt kan du komme forbi os i Champagne først, vi skal i hvert fald nok tage ordentligt imod.

Jeg sendte dig forresten en tanke i dag, hvor jeg og en bilfuld søde børn kørte til departementet Aisne, alt hvad der ku' krybe og kravle af mejetørskere og kompagni var af gårde og i gang i markerne. Kornhøsten er ikke slut og der er lovet regn fra lørdag efermiddag.

Mange hilsener
Solveig, der er på vej på ferie, så du må lige bære over med, at rapporten først vil komme om et stykke tid.

englundhelena said...

Jättevackert! Jag var där förra sommaren i nästan en vecka. Jag ville stanna minst lika länge till!