12 July, 2011

En landsby i Champagne: Oger

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Oger er en landsby, der ligger i Côte des Blancs, måske en anelse i skyggen af de lidt mere kendte le-Mesnil-sur-Oger og Avize. Men lige så Grand Cru som de to andre for dem, der går op i den slags.

Men Oger er også en landsby, der går op i sine fire blomster, og alene af den grund kan det være et alternativt bud på fransk folklore at gå en tur.


View Larger Map

De mange blomster kommer ikke af sig selv i franske landsbyer. I landet kører en national, sågar international, konkurrence, der går ud på at pynte sin by med blomster. Alt efter resultatet kan man få lov at skilte med op til fire blomster ved bygrænsen. Oger har altså ud over denne udmærkelse også vundet den europæiske trofæ.

Det betyder altsammen, at der er en hulens masse blomster overalt og anbragt på alle tænkelige og - for mange danskere skulle jeg mene - utænkelige måder. Det er landsbyens indbyggere, der selv passer egne blomster, men det er også en kommunal indsats. Byen har to-tre personer ansat til at passe blomster, vil jeg gætte på.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
I vores egen by er der tre grønne mænd, der passer blomster, træer, buske, og det er også dem, man ringer til, hvis et bord går i stykker på skolen. Men alligevel: Tre viceværter til 1.000 indbyggere. Forestil jer lige det i Danmark. Udsmykning af byen og kommunen (som er på de samme godt 1.000 indbyggere) er et felt, der har vægt her. Det gør omgivelserne smukkere i det hele taget, og det bruger kommunerne altså penge på. Noget jeg personligt sætter stor pris på.

Derfor har jeg også altid selv noget foran vinduerne.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa
Billederne er fra september 2005, hvilket var det år Oger vandt udmærkelse for sine blomster-dekorationer på europæisk plan. Jeg tror, billederne på enhver måde demonstrerer, at der er noget for enhver smag.

No comments: