03 February, 2010

Salget i 2009 bedre end frygtet

 
Posted by Picasa
Møllevingerne drejer ikke længere rundt på den gamle mølle ved Verzenay i Montagne de Reims. Salget af champagne er til gengæld måske ikke helt så langt nede som frygtet.

Vi har hørt de første rygter om salget af champagne i 2009. De er bedre end ventet.

Ikke mindst fordi 2009 blev året, hvor verdenskrisen baksede med sine store mørke vinger, og også her i Champagne slog ned og slog hårdt overalt, hvor den fik lov.

Det var de betingelser, vi begyndte at sælge vores eget champagnemærke under, og trods alle ulykkesprofeterne kan vi konstatere, at selvom vi har skullet arbejde for at sælge os i gang - det skal vi stadig - så har det kunnet lade sig gøre.

Vi har solgt, hvad vi havde i kælderen, og har ingen grund til at tro, at det ikke kan fortsætte i år. En af vores nærmeste kolleger har ligefrem øget sit salg med 10 procent. Selvom også denne person har hængt med ørerne i løbet af 2009 - det er meget svært ikke at lade sig trække med ned, når det økonomiske sortsyn mørkelægger alt omkring én - er status altså mere end positiv. Det samme gælder os.

De første absolut uofficielle rygter om regionens salg i 2009 lyder på et samlet fald sammenlignet med året før på cirka 10 procent. Det er selvfølgelig rigtig meget, men trods alt langt fra de procenter, der er opereret med i løbet af året - med et fald på næsten 40 procent på visse eksportmarkeder i visse måneder som det mest spektakulære.

Hvad der til gengæld er et helt sikkert udfald af den økonomiske krise er, at vi, når vi til næste år har champagnekvoten fra kriseåret til salg, kun vil have ret få flasker. Få druer giver tilsvarende få flasker.

No comments: