24 February, 2010

Forvirring skal hænges op til april

Den seksuelle forvirring er en realitet allerede i år i Loisy-en-Brie. Vi skal - sammen med de andre vinbønder der er med i projektet - anbringe de små
plastic-fiduser med hunhormon midt i april. Nu krydser vi alle fingre for, at det ikke skal foregå i påskeferien, som begynder at se forholdsvis besat ud med en kombination af anden form for arbejde og ferie.

Det glæder mig, at vi kommer med. Også selvom det viser sig at være dyrere end den konventionelle behandling. Det hænger blandt andet sammen med, at vores marker ligger sammen med en stribe andre, der er på forholdsvis få hænder. Lidt længere væk er der så mange forskellige ejere, at projektgruppen ikke har forsøgt sig.

Ingen kan nok forestille sig, hvad det vil sige at få en større gruppe franske jordejere til at enes. Lad mig blot afsløre, at omfanget af strid og diskussion nok ikke kan undervurderes. En udtalelser, der bygger på et projekt omkring udveksling af landbrugsjord for nogle år siden, der faldt til jorden med et gevaldigt brag efter mange anstrengelser for mange mennesker over lang tid. Nu må de i stedet alle fortsætte med at køre mange kilometer. Men det er en helt anden historie.

No comments: