07 February, 2009

Champagne-suset er slut: "Kun godt"

 
Posted by Picasa
Nye tider: Champagnesalget er faldet for første gang i syv år.

Syv års ubrudt vækst er slut i Champagne. Den internationale finanskrise kaster også skygger over Champagne, og det er foreløbigt kun godt, siger en af branchens pinger.

"Faldet er godt: Vores mål i begyndelsen af 2008 var et fald på to procent," siger CIVC's ene præsident, Ghislain de Montgolfier til det britiske vinmedie, Decanter.

Realiteterne i 2008 blev et salg på knapt 322,5 millioner flasker. Et fald på 4,8 procent i forhold til rekordåret 2007, men stadig cirka det samme som i 2006, viser CIVC's netop offentliggjorte salgstal fra 2008.

CIVC's kommunikationschef Daniel Lorson peger overfor den Paris-baserede avis International Herald Tribune på, at salgstallene for 2008 ser dystre ud, fordi 2007 slog alle rekorder. Han forventer et hårdt 2009, men peger på at branchen har, hvad der skal til, for at modstå krisen på langt sigt: "Vi kan modstå stormen."

Nu skal pinger jo gøre, hvad de kan for at styre båden sikkert i havn, når søen er urolig, så de beroligende ord er ikke overraskende.

Realiterne i Champagne er imidlertid, at flaskerne har forladt de mørke kældre i et meget hastigt og stigende tempo de senere år. At champagne normalt kun bliver bedre af at ligge længere, end den skal. At leverandører har haft svært ved at levere ordrer. De har simpelthen manglet flasker. Mange har derfor brug for at fylde deres kældre op igen. Det får de lejlighed til nu, og det er slet ikke så skidt for fortsat at kunne levere den kvalitet, champagner bør have.

No comments: