30 May, 2008

Krisen kommer... måske

Vi blev advaret til en fin frokost for nogle måneder siden: Salget af champagne til USA er dykket i 2007, og det ser ud til at fortsætte i 2008. Underforstået: Hvis I sælger jeres druer til os, har I sikret jer. Hvem ved, om amerikanske middelklassekøberes problemer med at betale deres huse, vil sprede sig til resten af verden?

Champagnesalget i USA er i årets første to måneder faldet med 12 procent. I 2007 nåede det samlede fald op på 6,2 procent. Modsat 2006, hvor stigningen var 12 procent. Men det var også inden det med husene.

Og så er priserne på champagne i USA endda steget mindre i USA end på de øvrige markeder. Et faktum, som CIVC's kommunikationschef, Daniel Lorson, forklarer med, at firmaerne gør sig umage for ikke at straffe den amerikanske forbruger - i forvejen hårdt ramt af den historisk svage dollar - yderligere med store prisstigninger.

Et stort marked
Interessant nok er det de billige champagner, der er ramt af recession. De dyre special-cuvéer sælger lige så godt som hidtil. Deres aftagere har under alle omstændigheder råd til de, de vil, lyder forklaringen. USA er et af de største markeder for disse de dyreste champagner. USA er i det hele taget et stort marked, tredjestørste eksportmarked, og derfor holder man naturligvis vejret på direktionsgangene rundt omkring i regionen. Blæser det over, eller bider det sig fast?

Frokostværten var dog ikke mere nervøs, end at han stadig gerne ville købe druer, så mon ikke han selv tror på, at det hele nok skal gå alligevel. På det tidspunkt kan han også knapt nok have kendt ikke engang sine egne salgstal for januar og februar.

Vi valgte at overhøre opfordringen, og beholdt så mange druer, som vi har råd til at lagre.

2 comments:

RavnsRede said...

Hmm... Så er det med at væbne sig med is i maven, og måske et køligt glas champagne :)

Glæder mig til at følge vejen til Jeres eget mærke... Hvornår regner i med at have det klar?

Stationshilsner fra
Danmark

Sol said...

Det er nemlig rigtigt. At holde hovedet og champagnen kold er i det hele taget vigtigt.

Champagne skal lagre mindst 15 måneder efter at det er tappet på flaske, så vores flasker er tidligst klar i slutningen af 2009.

Det bliver stort for mig, så jeg kan nok ikke nære mig for at nævne det på bloggen, når vi er så langt.

Mange hilsner fra et i dag solrigt Champagne, Solveig