06 May, 2008

Afknopning udskudt

Afknopningen er alligevel udskudt nogle dage. Alain var forbi vores parceller i gårg ved frokosttid, og vinstokkene er ikke nær så tidligt udviklet, som dem vi ser dagligt her i Montagne de Reims.

Forskellen er nogle. Der er som regel forskel, op til 10 dage mellem den tidligst udviklede Chardonnay og den seneste, Meunier.

Nemt at overse
Problemet med at stryge de overflødige knopper af for tidligt er at overse noget, som i stedet vil skulle fjernes på et senere tidspunkt.

Alligevel meget pudsigt, at der er så forholdsvis stor forskel. Her i Verzy vender vingårdene nordøstligt, vores egne ved Loisy-en-Brie er sydøstligt orienteret, så egentlig skulle man tro, at de var godt eksponeret for at være tidligt på den.

Forskellen kan ligge i, at vores vingårde har den enorme Champagne Crayeuse for fødderne. Et sletteland af store, flade marker, hvor skrænten med vores vingårde udgør det første højdedrag i løbet af virkeligt mange kilometer.

Verzys vingårde vender mod Vesle-dalen, der på den anden side af vandløbet Vesle er begrænset af et andet højdedrag. Det kan meget betyde et lidt mildere klima. Og så giver det selvfølgelig også et par dage, at der primært vokser Pinot Noir i Montagne de Reims. De er typisk nogle dage tidligere ude end Meunier.

No comments: