De smukkeste Chardonnay kommer fra "Belles Feuilles".
Den femte dag er omme, og hver eneste drue i “Belles Feuilles” er skåret ned og kørt til Vertus. “Belles Feuilles” betyder smukke blade, og det er navnet på et af de tre områder, vi skal høste. Det sker i dag, fredag, i smukkeste solskin, 20 grader i skyggen og en mild vind.
Vinstokkene lever fint op til det forpligtende navn, for på planterne her finder vi de formentlig flotteste Chardonnay-druer, vi kommer til at se under denne høst. Skindet er grønt paa vej over i det gule med små sorte prikker. Perfekt modne og uden problemer af nogen art. Heller aldrig har der været så mange druer, oplyser onkel Michel, der høster naborækkerne samtidig med os, og med sine nogle og tres år immervæk har set en del druer i sit liv.
Disse “Belles Feuilles” har han selv plantet tilbage i 1968 sammen med Alains far og bedstefar, saa de udgør i sig selv et stykke familiehistorie. Tidligere har de altid haft problemer, for eksempel med selv at kunne suge den nødvendige næring fra jorden. Alain fortæller, hvordan det har været nødvendigt at grave et lille hul ved hver plante og hælde jern og vand derned, fordi planterne ikke kunne suge det selv. Stokkene er stort set deres vægt værd i guld, og bliver passet og plejet som små børn.
I dag leverer disse planter de mest fuldendte, grønne druer her fra stedet. Udbyttet er dog mindre per plante end de andre områder “Vieilles Grandmeres” og “les Crochettes”, så derfor bliver selv den mindste klase samlet op og intet efterladt ved foden. I alt bliver det til omkring 6000 kilo, lidt mindre end de andre dage. Nu er musklerne ganske vist mindre ømme, men den almindelige udmattethed er for opadgående… Dog er dagens resultat slet ikke dårligt, vurderer formand Gerard, der dog ikke ønsker at ødelægge arbejdsmoralen med utidig ros. Der er trods alt stadig godt 2,5 arbejdsdag tilbage.
In English
Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.
No comments:
Post a Comment