13 September, 2013

Vinvandrer med ører på stilke

 
Posted by Picasa
Forleden havde vi besøg i vinen af feriefolk fra Danmark.

Dem tog vi med en tur i Les Crochettes, vores ældste parcel og desuden den, der er lige ved hånden. Eller foden. Vi går derned på fem minutter.

Vi lægger ofte vægten af sådan et besøg i netop vingården, fordi den helt centrale del af vores arbejde foregår her.

Grå himmel, blå himmel
Du bemærker måske den klassiske grå himmel over Champagne. Med et skydække så tæt, at man skal have kendt solen godt - denne sommer for eksempel - for at tro på, at den stadig er et sted deroppe.

Vejret har slået en ny saltomortale. Hveranden dag er dyster og regnvåd som denne onsdag, hvorpå solen godt kan finde på at male i hvert fald hver anden dags himmel ordentligt klar og blå.

Den slags betragter vi pænt intenst for tiden, fordi vi stadig har hele høsten hængende og fortsat på ubestemt tid. Regn giver risiko for sygdom, foreløbigt er det blevet koldt nok til, at svampesporerne må holde sig i ro. Hvis vi virker en anelse anspændte, kan du finde forklaringen her.

Lyserød til det hele
Nu løsner de fleste selvfølgelig op, når vi stikker dem et glas champagne eller to efter vandringen. Disse folk havde allerede smagt en af vores champagner i Danmark, denne dag kunne de godt lide Rosé d'Assemblage, og den har da også en indbydende farve, gode bobler, passende syre kombineret med en behagelig frugtsmag i passende tyngde. Den er oplagt til mad og dejlig for sig selv. Hvem kan ønske mere? Det skulle lige være gæster at glæde sig sammen med i weekenden. Tjek, det er da sørme også sørget for. Rigtig god weekend.

 
Posted by Picasa

No comments: