20 September, 2013

Druerne prøvet: Lidt mere varme, tak

 
Posted by Picasa
De sidste par uger har jeg to-tre gange om ugen modtaget vindruernes modenhed sat på tal sådan helt generelt for Champagne-distriktet.

Høstvirkeligheden rykker noget tættere på, når vi begynder at måle vores egne druer.

Det ser sådan her ud: Drueprøver (billedmappe på vores Facebook-side)

Fortsæt på samme måde i alle parceller, bring dine spande til huse og pres, min ven, pres. Det ser sådan her ud.

Hvis du får den idé, at det er et større arbejde, så har du ganske ret. Men grundighed betaler sig, det er disse målinger, der bestemmer, hvordan vi planlægger høsten. Hvilke parceller høster vi først og sidst, og hvordan prioriterer vi i det hele taget.

Alt i alt følgende resultat

1) Chardonnay-druerne: 8,34%, 8,08%, 7,63%, 7,43%, 7,30%,

Generelt ligger Chardonnay-druerne i vores område, la Marne, på 8,2% vol.

De grønne druer er mest modne i den lave Chardonnay-mark i Loisy-en-Brie og mindst i den lave del af Belles Feuilles i Soulières.

2) Pinot Meunier-druerne: 8,54%, 7,56%, 7,37%,

De blå druer er mest modne i Belles Feuilles-parcellen og mindst i den lave parcel i Loisy-en-Brie. Det er også den største.

Generelt ligger Pinot Meunier-druerne i vores område, la Marne, nu på 7,8% vol.

3) Pinot Noir-druerne: 7,37%,

De blå druer i Les Crochettes-parcellen i Soulières er ofte sene. Vi beskærer den sent, fordi den er mere udsat for frost.

Generelt ligger Pinot Noir-druerne i vores område, la Marne, på 7,9% vol.

Hvad kan det så blive til? Ja, foreløbig kan vi godt bruge lidt mere sol. Sukker nok til mindst 10% vol alkohol skader ingen champagne, så vidt jeg ved. Heldigvis ser den blå himmel ud til at være på vej tilbage til weekenden. Lad den varme fint helt frem til den 2. oktober. Høststart 2013.

 
Posted by Picasa

2 comments:

VinKreutzer.dk said...

Hej Solveig
Jeg spørger af ren uvidenhed. Hvad er forskellen mellem denne hårde proces med at høste en mængde og presse i hånden, i modsætning til at bruge et refraktometer?

Held og lykke med høsten

Frederik Kreutzer

Sol said...

Hej Frederik,

Refraktometeret er fint nok, men med det måler du sukkerindholdet i en enkelt dråbe most, mens vi måler sukkerindhold i en halv liter most, som vi har gjort så repræsentativ som overhovedet muligt. Vi mener, at vi får et lidt mere præcist billede af mosten på denne mere besværlige og gode gammeldags måde.

Hilsener Solveig