16 September, 2013

Ok regn, gerne sol og glimrende druer

 
Posted by Picasa
Vejret har taget en noget brutal drejning fra de skønne 30 grader eller mere til 15-18 grader, jævnlig regn og en del gråvejr.

Druerne modner stadig. Heldigvis. De ligger i øjeblikket på omkring de 7,5% vol, lidt mindre for Chardonnay og lidt mere for Pinot Meunier. Det forbliver lige i underkanten. Over 10 er meget bedre. Men det er helt normalt. Druerne spurter afsted i den første del af modningen, men den endelige afdeling er noget mere eftertænksom. Det går langsommere med andre ord.

Den sidste uges tid har budt på regn flere gange. Foreløbig har den virket glimrende.

God regn
Det er jo altid med en vis bekymring, vi følger regnen, når vi har druerne hængende.

De skal gerne holde sig sunde og raske også de sidste uger inden vinhøst. Omvendt har det stort set ikke regnet siden først i juli, og jorden har sine steder taget godt imod lidt væske. Også druerne har brug for vand, for at druerne kan tage på.

 
Posted by Picasa
Endelig har årets vindruer et usædvanligt højt indhold af syre, hvilket er fint. Men det skader heller ikke, at det falder en smule, og vand fortynder, i dette tilfælde til et leje, der er mere sædvanligt for klasernes aktuelle modenhed.

Gråskimmelen er stadig ganske begrænset, og det er rigtig fint på den måde.

Vi har hørt vejrudsigtsrygter om sol senere på ugen. Den må vores druer meget gerne fange optimalt meget af. Alain tager sidste tur med saksen mandag for at fjerne de blade, der hindrer solstrålerne passage. Andre år beskytter bladene, men nu er vi så sent på sæsonen, at druerne har brug for al den sol, de kan få.

I øvrigt tegner kvaliteten fortsat upåklageligt. Jeg tør jo næsten ikke skrive den slags. Med mindst to uger, måske tre, tilbage, før vi begynder vinhøsten.

No comments: