02 February, 2012

Ganer smager for lukkede ører

 
Posted by Picasa
De årlige smagninger fortsætter. De foregår i den sædvanlige gruppe med fem-seks medlemmer og en ønolog. Der er ikke den samme enighed over feltet som sædvanligt, og derfor trækker det ud.

Alain har slået sig sammen med en af de gamle rotter, og jeg har holdt mig lidt ude af det. Efter hver gang hører jeg rapporter om, at smagen af denne eller hin sammensatte vin i stedet for at bygge videre på sidste uges resultat snarere har slået et nyt sving eller ligefrem skiftet kurs. Øvelsen er dermed ikke nær slutningen, der jo gerne skal være et antal blandede vine. En for hver champagne.

De fleste af de champagner, vi sælger, er sat sammen af et antal forskellige vine, hvoraf det store flertal stammer fra vinhøsten 2011 og enkelte andre fra tidligere år. Vi har både hvide Chardonnay-druer og røde Pinot Noir og Pinot Meunier i næsten alle champagner.

Ganer eller ører
Det betyder fortsat ugentlige smagninger af mange forskellige sammensætninger af basisvine. Foreløbig er der ikke enighed om noget. Såh... næste uge foregår det torsdag. Hvem ved måske er det ugens lykkedag? Snarere end tirsdag og onsdag.

Om ikke andet er skærmydslerne i hvert fald tegn på, at smagningerne fungerer. De bedre af ganerne slipper ikke nyt igennem, og de finder de to fremmede procent blandt de 98 kendte. Måske er det snarere ørerne, der volder problemer.

Tidligere smagninger:"I øst og vest" og Champagne Nouveau.

2 comments:

Anders Hochheim said...

Smagssansen fungerer bedst og mest præcist og indsigtsfuld om tirsdagen. Og allerbedst mellem 11 og 14, siger min gamle ven fra Levnedsmiddelstyrelsens laboratorium.

Man har lagt weekenden bag sig, er stresset ned fra de alt for mange timer med familien, og man er samtidig ikke slidt af ugen, eller defokuseret af tankerne om den kommende weekend ;-)

Anders

Sol said...

Hvor ærgerligt, at næste smagning er på torsdag! Det lover ikke godt for resultatet ;-) som ellers godt kan bruge lidt kunstigt åndedræt. Der er lidt for mange træk i for mange retninger i øjeblikket, og der går rigtig meget tid med det.

Normalt finder smagningerne sted tirsdag kl. 10.30 til cirka kl. 12. Det har foreløbig ikke hjulpet.

Mange hilsener
Solveig