09 February, 2012

Herlige hegn i minus to

 
Posted by Picasa
Solen brænder godt igennem eftermiddagens minus to grader. Lyset er fantastisk. Klart og smukt, og som vi tit oplever det ved denne tid.

Iført tre-fire lag tøj kan vi stadig mærke den kolde vind, men vi fryser ikke. Alain gør især ikke, for han tilbringer eftermiddagen i uafbrudt vandring op og ned.

Dagens arbejde går ud på at fjerne rustne wirer fra spaliererne og bagefter erstatte dem med spritnye til 100 euro per en kilometer.

I denne parcel har vi 42 rækker à 100 meter, og siden vi overtog den for fem år siden har vi efterhånden skiftet i hvert fald de to tredjedele af både wirer og pæle. Først om 10 års tid kan vi begynde forfra, men så har hegnene i det mindste været løbende vedligeholdt i mellemtiden, hvilket gør en stor forskel.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Kom og sig goddag til det nye medlem af firmaet.

Naboen, som vi ellers deler karrusel med, skifter også wirer for tiden, og så er der naturligvis ikke andet for en at købe sin egen. Den er ikke på hjul som den gamle, og er ærligt talt pænt tung at manøvrere rundt med. Alene trådrullen vejer i helt ny og ubrugt tilstand 25 kilo.

Apparatet drejer rundt, og vi bruger det både til at rulle de gamle, rustne wirer op på, og til at rulle de nye ud.

På med rullen, og så er det ellers afsted ned gennem rækken med ny tråd, der afhængig af sin placering sættes fast i hver pæl eller kun i den modsatte ende. Tilbage ved udgangspunktet strammer Alain wiren op. Klar til næste.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

2 comments:

Farmer said...

Ja, den maskine er en nødvendighed. Det er jo ganske tyk wire i bruger.

Ak, gid vi snart kom op på -2 grader.
Vi har haft en lun nat med kun -6. (i går nat -15), så det går fremad!

Sol said...

Wiren skal kunne bære en del, når vinrankerne er længst til juni, så den skal kunne holde til noget.

Kulden er foreløbigt slut her. I går var det muligt at beskære under ordentlige forhold - over frysepunktet fra først på formiddagen - for første gang i nogle uger.

Måske går det også bedre i Danmark?