03 February, 2012

Frostvejr giver traktorføre

 
Posted by Picasa
Det smukke, klare frostvejr fortsætter. Til tirsdag siger tv-vejret, vi får se. Alle kloge folk har indstillet beskæringen, og til gengæld myldrer traktorerne frem.

De kværner gødning. Vinstokkene får et tilskud af de mineraler, der er nødvendige for planter: Grundstofferne nitrogen, magnesium, fosfat og potassium.

For første gang denne vinter er jorden frosset. Derfor kan den i øjeblikket bære de tunge traktorer uden at presse jorden sammen. Når jorden omvendt tøer igen, vil der gå et stykke tid, før vinmarkerne kan bære. Så meget desto vigtigere at få klaret jobbet lige nu. Det samme gælder almindelige veje.

 
Posted by Picasa
Det er markant. Faktisk er disse dage så befolkede med traktorer på vejen, at jeg er nødt til at kalkulere med forsinkelse, når jeg skal tilbage til Reims og hente børn. Men sådan er det jo, det har jeg vænnet mig til som en del af årets rytme.

Vores egen bedrift er ikke større, end at Alain skruer en kværn på vores larve-køretøj, og så er det ellers bare afsted over stok og sten gennem vingårdene. Det må løbe op i omkring de 30 kilometer. Chenillard'en er ikke tungere end at den kan køre nor som helst, men det er lettest, når gangene er tørre i stedet for mudrede.

Læs også "Præcisionsgødning" med flere billeder.

No comments: