16 November, 2009

Krisekradserier

 
Posted by Picasa
Chardonnay-druer ved Villers-Marmery i Montagne de Reims, søndag den 15. november 2009.

Jeg har aldrig set så mange vindruer rådne på stokkene i Montagne de Reims som dette år. Denne november 2009.

Mens krisen kradser igennem, hviler de nye 2009-vine sig i cuverie'erne. Vi har første smagning på onsdag af en serie stille vine, der tegner lovende. En tung negativ skygge kaster imidlertid et nærmest uigennemtrængeligt dække over godt nyt fra vinhøsten.

I stedet hører vi om lavt salg, manglende indtjening og rygter. Siden sommer har rygtet om et forestående salg af Moët & Chandon cirkuleret. Vi har hørt det på kooperativet så vel som i vores landsbys gader men sjovt nok aldrig fra ansatte i mastodonten LVMH.

Nu er rygtet åbenbart hugfast nok til blive trykt i selv New York Times, der rapporterer om forhandlinger mellem spiritus-giganten Diageo og Bernard Arnault, der har stiftet LVMH. Der er ikke mange detaljer, men det er alligevel det meste konkrete, jeg har set, og endda på tryk.

 
Posted by Picasa
Chardonnay-klase på en af vinmarkerne ved Verzy, Montagne de Reims, den 14. november 2009.

Et andet vedholdende rygte er, at druekvoten også næste år vil blive lav. Lav produktion for at sikre champagnehusene mod alt for høje lagre. For os andre vil den lave kvote allerede om et-to år betyde, at vores butik ikke vil kunne udvikle sig væsentligt.

Foreløbig har vi et lager, som svinder i stedet for at vokse, og sådan bør det også være ved denne tid. Alain er afsted for at klæde flasker på med mere moderne udstyr end vores eget. Kooperativet degorgerer i dag. Arbejdet fortsætter.

God champagne til moderate priser sælger stadig.

No comments: