31 July, 2006

Nyt juli 2006

23.07.2006: Året 2006 begyndte tørt med et underskud af vand, begynder CIVC's foreløbige opgørelse over vejrforholdene i 2006. To våde og kolde måneder fulgte efter første kvartal, hvor det eneste lyspunkt, CIVC ifølge La Journée Viticole kan finde på, er, at det i det mindste stort set ikke satte ind med forårsfrost overhovedet. Det kolde forår betød et sent udspringstidspunkt:

Chardonnay: 21. april
Pinot Noir: 25. april
Meunier: 26. april.
Gennemsnit 1982-2006: 15. april.

Med hedebølgens ankomst i juni måned sprang vinblomsterne ud:

Chardonnay: 15. juni
Pinot Noir: 17. juni
Meunier: 18. juni

Begyndelsen af juli bød på usædvanligt voldsomme uvejr i Côte des Bar i den sydlige del af regionen og i området syd og vest for Reims, hvor haglvejr ødelagde vinstokke på et areal svarende til 2400 hektarer, heraf 600 fuldstændigt ødelagte hektarer, i 35 kommuner. Det græs, der i stigende grad dækker jorden mellem vinstokkene - det er lovbefalet - afhjælper noget af erosionen i forbindelse med uvejr, men befordrer også udvikling af sygdommen meldug.

21.07.2006: Japanerne køber stadigt mere champagne. Det asiatiske industriland er nu den femtestørste importør af champagne foran Italien med en fremgang på 22,95 procent mellem januar og april i år sammenlignet med 2005. Importen i løbet af de nævnte fire måneder lå på lidt mere end halvanden million flasker, skriver La Journée Viticole.

04.07.2006: Thailand vil anerkende "champagne" som en beskyttet, geografisk betegnelse, der kun må bruges om mousserende vin fra netop Champagne. Det er den første geografiske betegnelse, der bliver anerkendt i Thailand. CIVC (Comité Interprofessionnel de Vin de Champagne) agter at bruge blåstemplingen i Thailand som spydspids for at fortsætte arbejdet med at få ordet champagne beskyttet i resten af Asien.

03.07.2006: Holder man af Krug champagne er 191 flasker på vej på aktion i Paris. Det drejer sig om 5000 flasker med fine vine, i sin tid indkøbt af den nuværende præsident Jacques Chirac, da han var borgmester i Paris. Den nuværende borgmester både drikker mindre og har reduceret budgettet til indkøb af vin drastisk. Det er revisorer udsendt af regeringen, der har vurderet, at det er for voldsom en forpligtelse at beholde de dyre vine, der på en auktion ventes at indbringe i alt knapt 3,8 millioner kroner.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: