24 July, 2006

Britiske bobler topper igen

Engelske bobler har slået alverdens mousserende vine af banen for andet år i træk i den store blindsmagning, der går under navnet International Wine and Spirit Competition (IWSC).

Det er Nyetimber Classic Cuvée 1998, som kommer fra landsbyen West Chiltington i West Sussex i det sydlige England, der tager prisen som den bedste mousserende vin lavet efter den traditionelle metode, som også bruges i Champagne.

Nyetimbers vindervin er lavet af de klassiske champagne-druer: Chardonnay, Meunier og Pinot Noir. Det er anden gang, at Classic Cuvée fra Nyetimber vinder denne kategori. Første gang var i 1998 for årgang 1993.

Jeg vil dryppe et par dråber malurt i det høje glas og tilføje, at mousserende vine ikke konkurrerer mod ægte champagner. Hvem sagde brødnid?

De vindende bobler koster mellem 22 og 24 pund.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: