24 January, 2014

Små sabléer til champagnen

 
Posted by Picasa
Jeg skulle have taget et billede, da de var friskbagte. Det gjorde jeg ikke, i stedet får du den ledsagende champagne, og lav endelig sabléerne alligevel. Det lyder meget mere appetitligt end ostekiks, og det er heller ikke det samme.

Lige dele revet ost, smør og mel. Hvis udgangspunktet er 150 gram, får du cirka 40 stykker.

Det vil ikke skade det endelige resultat, hvis alle elementer også smager godt på egen hånd.

Mit smør er fra Bretagne, osten var i dette tilfælde en Etorki (rigtig, god fåremælksost, jeg siger det bare), og melet var hvidt.

Bland sagerne, måske også med lidt timian eller rosmarin, mit smør er godt saltet, så der skal ikke saltes yderligere. Med Lurpak er det muligvis en anden sag.

Dejen er klistret. Efter en tur i køleskabet kan du rulle en pølse, som du skærer i ensartede skiver ligesom småkager.

Drys eventuelt med lidt flagesalt, du kan også kværne peber på eller drysse en anden form for krydderi, det må blot ikke smage for kraftigt (som f.eks. hvidløg). Smut sabléerne i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter. De skal være gyldne, med farve i kanterne uden at være brændt.

Det smarte er, at de passer strålende med et glas champagne, for eksempel Noirs & Blancs, og se, dén har jeg billeder af og en beskrivelse. Prøv også Rosé d'Assemblage, hvis du er til elegant pink.

 
Posted by Picasa

No comments: