01 June, 2012

Velkommen til året uden storm

Posted by Picasa
Posted by Picasa
Vi har stadig smukt vejr.

Alain afknopper i den nedre Pinot Meunier-parcel i Loisy-en-Brie. Den øverste er færdig. Ved siden af løfter Annie og Gerard i Chardonnay-parcellerne. Tidligere udviklet, vinrankerne er derfor længere, og det er på høje tid at få dem i sikkerhed for vindens og eventuel stormes luner og mulige ødelæggelser.

Mest fordi sådan plejer vi at gøre. Det blæser, men stormer ikke.

Byder op til storm
Heller ikke selvom vejret indbyder til det. Varme og så megen fugt, at jeg i dag på vejen til Reims undrede mig over det disede syn. Regnede det virkelig i Reims? Det så sådan ud. De udviskende gardiner der trækker grå striber ned over himlen og byen er normalt tegn på tordnende sommerregn af voldsom styre. Ikke i dag.

Andre år ville denne megen fugt betyde rabalder før eller siden. Foreløbigt meget lidt i år, og slet ikke - mig bekendt - gennem de seneste ugers sommervarme.

Traktorer i drift
Til gengæld sender kombinationen traktorer ud i vinmarkerne for at behandle mod sygdommen oïdium der er en svampesygdom, og den ødelægger druerne totalt. Gør dem ubrugelige. Den er en ret stor trussel i øjeblikkets vejr.

Især hvis stormen ender med både at trække op og få udløsning. Haglladninger kan skære hul i det, der skal blive til druer, og det giver sygdommen fri passage.

Men der er vi ikke. Det er blot forklaringen på tidens usædvanligt mange traktorer. Vi sender selv én igennem i dag, og det betyder at Alain i løbet af i dag må løfte trådene i de rækker den kører igennem.

Vinden har allerede forsynet os med så mange knækkede vinranker at det er til at få øje på. Der er ingen grund til at traktoren skal rive fat i flere.

Posted by Picasa

Posted by Picasa

No comments: