Vi ved ikke, hvornår vinhøsten begynder. Måske den 1. september, måske før, måske senere. Vejret er mærkeligt, ustadigt, ingen ved, hvordan de skal klæde sig, og endnu mindre, hvornår druerne er klar til at blive plukket.
Men maskineriet maler alligevel, det skal det jo, så alle holder sig klar fra midten af august. Ansatte i champagnehuse, kooperativer og lignende holder alle tidlig sommerferie i år. Plukkerne og slæberne kan stadig finde hyrer.
Håndplukket
Champagne er en af de meget få regioner i Frankrig, hvor druerne stadig bliver håndplukket. Det er vi nødt til. Druemosten skal forblive klar, og da farven sidder i skindet, er det vigtigt, at dette ikke bliver knust. Derfor håndterer man det med følsom menneskehånd i stedet for indifferente høstmaskiner. Det giver over 100.000 sæsonarbejdere noget at rive i i nogle uger hvert år.
Interesserede kan læse mere her. Der står alt, hvad man har brug for at vide.
No comments:
Post a Comment