21 October, 2006

Armands gyldne es

Hverken Krug eller Dom vandt nyt terræn i kølvandet på den amerikanske hiphop kunstner Jay-Zs vældigt omtalte boykot af Louis Roedereres topchampagne Cristal.

I stedet kan et forholdsvis ukendt champagnefirma - Armand de Brignac - der hører hjemme i landsbyen Chigny-les-Roses her i Montagne de Reims, formentlig se frem til et øget salg fremover, efter at sangeren har valgt firmaets "Es" som sin foretrukne boblevand. I hvert fald i USA, som er familiefirmaets første salgsmæssige optræden uden for Frankrig.

Kitsch eller klasse?
Flasken må - forgyldt som den er og med metaletiket formet som spar es - siges at balancere yderst hårfint på grænsen mellem kitch og vulgaritet. Jeg føler mig ikke ganske overbevist om, at Armand og cie klarer skærene. Men kunden har som bekendt altid ret. Ja, måske ikke lige hos Louis Roederer. Men tjek selv Jay-Z's seneste videoudslip her.

Armand de Brignacs amerikanske chef, Brett Berish, siger til vinbladet Decanter, at han er beæret over interessen. Den har formentlig også sikret ham et job.

Cristal eller Esset
Der har i øvrigt været helt stille om salget eller mangel på samme af Cristal lige siden et par bemærkninger fra Roederer-chefen udløste rapperboykotten lige midt i agurketiden. Men mon ikke Cristal vil overleve fint uden Jay-Zs medvirken? Ligesom den også evnede at overleve de russiske tsarers fald?

Jeg er ikke sikker på, at "Essets" smag betyder alt for meget, når musikken spiller... skulle nogen alligevel interessere sig for den del af festlighederne, kan man læse mere om de gyldne boblers kvaliteter i den amerikanske del af cyberspace.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: