31 October, 2006

Nyt oktober 2006

06.10.2006: Fra begyndelsen af november vil en rosé champagne fra huset Ayala være i handlen. Den hedder "Rosé Nature", og det naturlige dækker over, at den ikke er tilsat sukker efter degorgering. Dette seneste medlem i den stadigt mere populære lyserøde familie er forarbejdet primært på basis af druer fra høsten i 2002. Den er blandet af 53 procent Chardonnay fra Cuis-Vertus, af Pinot Noir fra Mareuil-sur-Aÿ, Verzy og Rilly-la-Montagne og otte procent rødvin fra Mareuil-sur-Aÿ, skriver La Journée Vinicole. Huset Ayala ejes af et andet hus i Aÿ, nemlig Bollinger.

17.10.2006:
Samme Bollinger er yderst utilfreds med, at husets flasker under det årlige efterårssalg af vin har kunnet købes i supermarkeder for 27 euro. Samme flasker koster normalt mere end det dobbelte. Bollingers marketingchef, Steven Leroux, udtaler til Decanter.com, at firmaet ønsker de nærmere detaljer i salget, og at en retshandling kan vise sig at være den bedste måde at få fat i dem på. Ifølge chefen selv, Ghislain de Montgolfier er tilbud af denne type skadeligt for Bollingers image.

16.10.2006: Pommery er klar med et nyt skud på den unge, frække POP-stamme. En gylden 20 centiliters POP vil følge i den blå og den lyserøde miniflaskes fodspor, netop klar til julehandlen, skriver just-drinks.com.

19.10.2006: Remy Cointreau øgede sit salg med 1,3 procent i årets første halvdel, udtaler gruppen ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det er blandt andet stor efterspørgsel på Piper-Heidsieck og et godt salg af cognac, der har hjulpet spiritusgruppens indtjening i vejret.

20.10.2006: Vranken-Pommery-Monopole gruppen har haft en vækst på 11,6 procent i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode året før. Vranken-Pommery-Monopole-gruppen omfatter også Vins des Sables og Vins-de-Provence, men det er champagneaktiviteterne, der har trukket årets vækst op med en fremgang på 19,9 procent i Europa, 28,8 procent i Nord- og Sydamerika og 64,5 procent i Asien. Det skriver La Journée Viticole. Gruppen følger samme trend som de andre store huse, og har i løbet af 2006 sendt en ny rosé i handlen. Det drejer sig om en millésime fra 1999 i den øvre ende af Pommery-sortimentet, cuvée Louise.

24.10.2006: Købet af Lanson International i marts i år har sat dybe spor i Boizel Chanoine Champagnes profit, der er halveret i årets første halvdel, skriver just-drinks.com.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: