31 March, 2006

Nyt marts 2006

15.03.2006: Eksporten af champagne til Storbritannien voksede imponerende fire procent i 2005. Briterne drikker dermed knapt 37 millioner flasker i løbet af et år, oplyser Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. CIVC noterer vækst i salget af både rosé- og årgangschampagner (henholdsvis 5% og 7,3%. Også salget af store flasker som Magnum (1,5 liter), Jeroboam (3 liter) og sågar Nebudkanezar (15 liter) er i vækst.

15.03.2006: Den internationale luksusindustri har øjnene stift rettet mod de mellem 10 og 30 millioner yngre, velhavende kunder, man enten allerede har eller regner med at hale hjem, i boomøkonomierne Indien og Kina. Ifølge den franske Colbert komité, der organiserer 69 kendte, franske mærker - herunder champagnerne Bollinger, Krug, Veuve-Clicquot-Ponsardin, Ruinart og Laurent-Perrier - tog efterspørgslen fart allerede i 2002, året efter at Kina tilsluttede sig verdenshandelsorganisationen WTO. I begyndelsen aftog det kinesiske marked melem en og tre procent af mærkevaresalget, men det er nu steget til mellem fem og syv procent. Kina ventes at overhale Japan som verdens største konsument af luksusvarer om bare fem år. Kun i Europa er der ingen vækst.

27.03.2006: Pinot Noir-genomet er ved at være kortlagt. Det består af 19 kromosomer, der hver især indeholder en god halv million nekleotider. Mere præcist er det den komplette sekvens af disse, som italienske og amerikanske forskere har fastsat, skriver Decanter.com. Det er førse gang, at arvemassen for en frugtbærende plante er blevet bestemt. Den nye viden vil kunne bruges til at udvikle vinstokke, der er bedre tilpasset til vanskelige, klimatiske forhold, og som er mere resistente overfor sygdom. Pinot Noir dyrkes blandt andet i Champagne og i Bourgogne.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: